Rendezvények

A KHE Rendezvények

 

KHE / NGH hipnózis klubest

A KHE az egyesületi tagok és a hipnózist alkalmazók részére úgynevezett NGH hipnózis klubesteket szervez.

A KHE / NGH hipnózis klubest témái:

a hipnózis felhasználásával kapcsolatos élménybeszámolók,
esettanulmányok szuperviziós formában és
hipnózis technikák, gyakorlatok, bemutatók, előadások és újdonságok

A KHE / NGH klubest díjmentes

 

KHE / NGH hipnózis vizsga

Az NGH vizsgán való részvétel feltételei:

A KHE / NGH mestervizsgán való részvételhez a következő feltételeket kell teljesíteni:

  • legalább 100 óra certifikált hipnózis tanfolyam (NGH)
  • büntetlen előélet
  • más intézet részéről etikai okok miatt történő korábbi kizárás nem terhelheti

KHE / NGH vizsgaidőpont:
2016

Helyszin: Hotel Belvedere Budapest
Jelentkezés e-mail-ben info@hipnozis-khe.com

 

 

Beszámolók

Komplementer Hipnózis Egyesület 5 éves jubileumi klubnap 2013
Balatonszemes, 2013.08.10.


„Először is köszönetnyilvánítás azért,
hogy a Marton házaspár elsőként behozta Magyarországra a komplementer
hipnózis oktatást, ezzel történelmet írva“   (
Pap Lambert István KHE klubnap 2013)

 

Komplementer Hipnózis Egyesület jubileumi köszöntője

Marton Ildikó KHE elnökhelyettese, oktatási vezetője

Szeretettel köszöntöm a KHE jubileumi résztvevőit.

2007 áprilisában tartottuk az első hipnózis tanfolyamunkat Sopronban, majd ezt követően 2007. szeptember 15-én Budapesten indítottuk a komplemneter hipnózis alaptanfolyamot.
Ezzel történelmet írtunk Magyarországon, hiszen mi voltunk az elsők, akik a nem csak orvosok számára ilyen mértékben hipnózis tanfolyamokat szerveztünk. Oktatásunkkal a hipnózisról kialakult mítoszt illetve téves elképzeléseket oszlattuk fel.

Úttörő feladat előkészitése és kivitelezése után több száz szakember tanulta meg nálunk a hipnózist. Vizsgázott hallgatóink Ausztráliától  Erdélyig sikeresen használják fel a hipnózist rendelőikben, praxisukban.

Azóta gombamódra szaporodnak a hipnózist tartó vagy gyorstalpaló tanfolyamok. Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a hipnózis csak megfelelően szakképzett kezekben fejti ki a kívánt hatást, ellenkező esetben lelki sérüléseket okozhat. Ezért a KHE fő feladata az egységes nemzetközi szintü továbbképzés és vizsgáztatás.
Dr. Völgyesi Ferenc szavait szeretném idézni: „A modern hipnózis tudománya ősidőkre visszanyúló, jól felépitett rendszerre támaszkodik. Gyákorlásához rátermettség, vele született adottság is szükséges. Zongárzni, festeni mindenki megtanulhat, de nem mindenki juthat el a művészetek legmagasabb fokára“.

2008-ban megalapitottuk a Komplementer Hipnózis Egyesületet, a nem orvosi hipnózissal foglalkozók számára. Bevezettük azegységes nemzetközi szintű oktatást, szuperviziót és a vizsgáztatást. Célunk, hogy a hipnózis egészséges, biztonságos alkalmazása kiemelt azonos magas szinten kerüljön megvalósitásra.

Továbbképzéseket a speciális szakirodalomnak megfelelően alakitottuk ki: pl. orvosok, pszichológusok részére élettani és mélylélektani ismeretekre alapuló tanfolyamokat, a fogorvosok, természetgyógyászok részére szaktanfolyamokat, a menedzserképzés területén hypnocoach szabadalmaztatott tanfolyamokat indítottunk.
A hipnózis iránt érdeklődök részére szuperviziós esteket, nyílt napokat tartunk. Mindenki számára látogatható rendezvényük a nyílt hipnózis nap, melyet Balatonszemesen augusztus hónapban rendeztünk és rendezünk.

Szeretettel várjuk tanfolyamainkon mindazokat, akik a hipnózist meg akarják tanulni és eredményesen fel akarják használni.

 

Komplementer Hipnózis Egyesület 5 éves jubileumi klubnap 2013khe ildi fil 2013

Az egyesületi rendezvény előadásai

Dr. Marton Victor
KHE jubileumi köszöntő, a KHE 5 éves évfordulója és  eredményei

Marton Ildikó
khe  rend 2013-1Dr. Völgyesi Ferenc a Magyar hipnózisterápia uttörője

Az első világháború alatt anesztéziai lehetőségek hiánya miatt a betegek operációját hipnózis segítségével végezte. Vezetö politikusokat kezelt a II. világháború elött, és hipnózissal dolgozott a SOTE sebészetén.
Állatok hopnózisával és az orvosi hipnózissal foglalkozott tudományosan könyveiben.

Pap Lambert István

A mesmeri hipnózis használhatósága és értéke makhe rend 2013-3

Először is köszönetnyilvánítás azért, hogy a Marton házaspár elsőként behozta Magyarországra a komplementer hipnózis oktatást, ezzel történelmet írva.

A betegségek, problémák tudatalatti okának hipnózisban történő egyszerű feltárása, majd feloldása Mesmer munkásságának, módszerének felhasználásával, a mai kor tudásával „finomítva“.

Dr. Ságh Bea
khe rend 2013-2Tanulás és énfejlődés különböző szintjei egy mandalában hipnózis alatt

Az NLP egyik nagymestere, Robert B. Dilts szerint a tanulás és a változás, valamint az ezekhez tartozó kommunikáció a személyiség hat szintjén megy végbe. Ezek a szintek mandalára emlékeztető koncentrikus terekként is elképzelhetőek, melyeket nagyon gazdag vizuális jellemzőkkel, informatív szimbólumokkal lehet felruházni hipnózis alatt, rámutatva a legszükségesebb változás helyére és irányára.

Dr. Marton Victor
Quantum gyógyítás és a quantum (théta) hipnózis alapjaikhe rend 2013-4

A világban történő látasmód megváltozik, ha a fizikai és a materialista világból egy energetikus látásmódra térünk át. Ezután érthető, hogy minden energiából és információból áll.

Kruska Sinisa

Bevezetés a „részek terápiájába“ (Parts Therapy)

Az elöadás témája: a részek és a részek terápiája, fogalma, helye a terápiás folyamatban, az eljárás rövid magyarázata és bemutatásakhe rend 2013-5

Péter Tamás
A komplementer hipnózis jogi helyzete

Az előadás során azt szeretném bemutatni, hogy a nagyvilágban (USA, Anglia, Németország, Ausztrália, …) milyen szabályozottsággal van jelen a (komplementer) hipnózis, hipnoterápia, jelenleg milyen szabályozás van Magyarországon, s szerintem mi lenne a cél itthon

Szeder Gyula

khe rend 2013-6

Csúcsteljesítmény időzítése hipnózissal, Sportolók felkészitése hipnózissal

Hetyéssy Tamás
Landolástól való félelem leküzdése Hipnózissal a repüléstöl való félelem kiküszöbölése

Dr. Ságh Bea
Bizonytalan női szerepek és a női életkör ciklusai hipnózisban

Dr. Varga András

A hipnózis sajátossága az energia viszonyábankhe rend 2013-8

Marton Ildikó
Spirituális hipnózis (Théta Ultra Healing hipnózis) csoportban
Dave Elman és Jerry Kein hipnózisa alpján

 

Nagysikerű KHE klubrendezvény 2011

khe rend 2013-7

Zsúfolásig megtelt teremben Balatonbogláron  2011 aug. 13-án került megrendezésre a Komplementer Hipnózis Egyesület (KHE)  tagjainak valamint a családtagjaik és barátaik körében a hipnózis klubnap.

Az elnöki megnyitó után a hipnozisterpiát alkalmazók élménybeszámolói azonnal magasfokra emelték a részvevők aktivitását  és hangulatát . Ugyanis  a hipnózisoktatás technikájával és mélylélektani lehetőségével elért és megvalósitott  eredményekről  személyes beszámolók hangzottak el a következő témákról:

– hipnózisban elsajátitott és önhipnózisban rendszeresen megismételt és így megerőltetés nélküli 40 kg testtúlsúly leadásáról

– transz állapotban végzett injekció nélküli, fájdalommentes fogászati beavattkozásokról és kezelésekről

– izületi probléma feloldásáról  regressziós eljárássalkhe rend 2013-9

– kapcsolati problémák megoldásáról  hipnotikus reinkarnációs terrápiával

– párkapcsolati érzelmek felderitéséről regressziós és reinkarnációs hipnózissal

– pánikérzések, pszichoszomatikus tünetek kezeléséről  hipnózissal

– új transzindukciós technikáról , a méz és a tej asszociációs alkalmazásáról

– izomzati megmerevedések feloldásáról hipnózissalkhe est 2013-1

 

Ezt követően önkéntjelentkezőknél a villámhipnózis került bevezetésre , majd terápia célra is felhasználható érzékcsalódás, hallucinációs és metaforás gyakorlatok bemutatásra.

A közössen elfogyasztott ebéd után a tudatos gondolatok ereje és a tudatalatti érzelmi kapcsolata került kifejtésre és megvitatásra.

A nap fénypontját a Marton Ildikó a „Hypnobirthing“ szülés hipnózisban cimű előadással és filmbemutatóval koronázta.

 

Élénk hozzászólások tarkitották és fokozták a hipnotizőrök és hipnoterapeuták, valamint a rendezvényen megjelenő pszichológusok, természetgyógyászok és orvosok  gondolatvilágát.khe est 2013-4

A klubnap zárása leszögezte, hogy a komplemeter hipnózis és ezalatt az alternativ gyógyászat valamint a hipnocoaching területén új lehetőségek kerültek feltárásra és bemutatásra, amit a KHE további rendezvényein folytatni szeretnének.

 

KHE hipnózis nyílt klubnap Balatonszemesen 2012

2012.08.11-én rendezte a KHE nyílt klubnapját Balatonszemesen a Hotel Szindbád Kongresszusi termében, melyre a klubtagok és általuk meghivott családtagok és ismerősök nagy létszámban jelentkeztek.

Az ezévi rendezvény címszava „ a gondolatok és szavak hatalma“  volt.khe est 2013-5

Az elnöki megnyító után Marton Ildikó előadásában kifejtette, hogy a gondolatok mindig a tudatban kerülnek megfogalmazásra a tudatalatti érzelmi erejének bevonásával.

A személyiségjegyek szerepe a hipnotikus kommunikációban meghatározza a személyek közötti kapcsolat mélységét és célirányos eredeményét hangsúlyozta Dr. Marton Victor.

A személyiségjegyek felismerése és ezáltal a beszédtechnikában történő felhasználása lehetővé teszi a személyek közötti gyors és célirányos kommunikációt, igy a hipnózissal történő kezelések eredményességét.

A KHE tagok élménybeszámlót tartottak a hipnózissal elért eredményekről.

Ezt küvetően villámhipnózis technikák kerültek bemutatásra majd „Dave Elman“ gyorshipnózis módszere került részletes elemzésre.   khe bb 03

A KHE rendezvény záró előadása az energetikus és a quantum gyógyítás ismertetését, majd alkalmazásának bevezető gyakorlatait ismertettte.

A KHE nyílt rendezvény összegzésekor kifejtésre került, hogy a Szindbád hotel Balatonszemesen megfelelő helyszint bíztosít az évenkét egy alkalommal megrendezésre kerülő komplementer hiponózis klubnapnak.

Az előadások, a bemutatók valamint az élménybeszámolók magas szintü témái tovább növelték a KHE fontosságát és jövőbe vezető szerepét.

 IMG_4718

KHE hipnózis nyílt klubnap Balatonszemesen 2014

Balatonszemesen a Szindbád hotel konferenciaterme a KHE klubtagok, hozzátartozóik és ismerőseik körében ismét teljesen megtelt. A klubnap megnyítóbeszéde után a hipnózis felhasználásával kapcsolatos élménybeszámoló előadások és az azt követő megbeszélések nagyon jó hangulatban zajlottak le.IMG_4721

A hipnózis széleskörű felhasználását bemutató előadások az NGH továbbképzésén elsajátóitott módszereket ábrázolták. Kiemelt szerepet kapott az pszichoterápiában tesztelt kezelés, a szemelyiségfejlesztés lépcsős módszere, valamint a sportolók hipnocoachinggal történt teljesesítménynövelése.

A klubnapon elhangzott előadások:

Marton Ildikó: A félelem és annak testi hatása
Dr. Ságh Beáta: Egyetemi teljesítmény javítása IMG_4724hipnoterápiával
Dr. Ságh Beáta: NB I-es focicsapat tréningje hipnoterápia segítségével
Dr. Marton Victor: Érzelmek enrgiája a hipnotikus gyakorlatban
Gáspár Attila: Nyelvi fordulatok, a hipnotikus kommunikáció könnyű és gyors sikeréért
Kruska Sinisa: Hogyan építsünk ki bizalmat a klienseinkkel
Kovács Judith: Matrix és a hipnózis

 

KHE hipnózis nyílt klubnap Balatonszemesen 2015

Dr. Marton Victor
Marton Hildegard
Dr. Ságh Bea
Kruska Szinisa